Onderzoek vloeren kantoorvilla Kerkdriel

Net voor het weekend is KREKON gevraagd om met spoed een kantoorvilla in Kerkdriel te inspecteren, omdat in dit pand vloeren aanwezig zouden zijn waar nu landelijk onderzoek naar gedaan wordt. Na inspectie is er een rekenkundige toets uitgevoerd op de meest kritische plaatsen in het ontwerp. Hieruit is gebleken dat een aantal vloeren niet voldoen aan de veiligheidsnormen en wel dusdanig dat KREKON heeft aangegeven dat de constructieve veiligheid, zonder aanvullende maatregelen, niet kan worden gegarandeerd. Op basis van KREKON’s rapportage heeft de burgemeester het besluit moeten nemen, twee appartementen en drie bedrijven direct te ontruimen.

Gedurende het weekend zijn in overleg met KREKON noodmaatregelen getroffen, waarna het pand op maandag vrijgegeven kon worden.

KREKON gaat de komende weken alle individuele vloeren doorrekenen om daarna, samen met opdrachtgever en aannemer, tot een permanente veilige oplossing te komen.

Voor meer (media) informatie kijk op onderstaande webpagina’s.

https://home/rverbrugge/domains/krekon.nl/public_html.ed.nl/brabant/woningen-en-bedrijven-ontruimd-in-kerkdriel-mogelijk-onveilige-bollenvloer~a90f34ba/

https://home/rverbrugge/domains/krekon.nl/public_html.omroepgelderland.nl/nieuws/2148647/Kantoorvilla-Kerkdriel-veilig-bewoners-en-bedrijven-mogen-terug

Indien er twijfels zijn over de veiligheid van een pand (vloeren, balkons, muren, fundering), aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Uit veiligheidsoogpunt is het beter 1 inspectie teveel uit te voeren dan eentje te weinig. Onze constructeurs zijn zeer ervaren en weten waar ze op moeten letten.

foto: Google Street View