Projecten

Schadeonderzoek Parkeergarage de Witte dame

In elk schadeonderzoek volgt KREKON een vooraf opgestelde onderzoeksstrategie. Voor elk type schade wordt deze strategie opnieuw bepaald.

Het conceptonderzoek gaat er altijd vanuit dat de aard-, de omvang-, en de oorzaak van de schade invloed heeft op het uiteindelijke hersteladvies. Uiteraard dient de klant altijd nog invloed te kunnen hebben op dit advies. Beschikbaar budget, esthetische wensen en eisen, overlast en anders kunnen input zijn voor het uiteindelijke advies.

Op het moment dat dit, in overleg met de klant is vast gesteld kan een onderzoeksvoorstel worden gedaan waarbij geïdentificeerd wordt welke bronnen voorhanden zijn om te onderzoeken. In het algemeen geldt dat hoe meer bronnen voorhanden, des te waarschijnlijker het is om oorzaken van schade te vinden. Zo kan uiteindelijk de bron van de ellende worden aangepakt in plaats van de symptomen te bestrijden.

Schade onderzoek de witte dame

Deze onderzoeksstrategie is ook toegepast in het onderzoek naar schade in de Parkeergarage “De Witte Dame”.

Vanuit archiefmateriaal, destructiefonderzoek, Non-destructief onderzoek, in-situmetingen is de garage opnieuw constructief doorgerekend.

Analyse van de gegevens.

Nadat alle bronnen zijn onderzocht heeft KREKON kunnen concluderen dat de terugkerende watervoerende scheuren ontstaan door beweging in de constructie.

De kelderbak functioneert als het ware als een boot die lichtjes meedeint op het grondwater.

Ons onderzoek is uiteindelijk door het oorspronkelijke ontwerpbureau en Gemeente Eindhoven bevestigd. Dit is reden geweest om de garage onmiddellijk te sluiten.

Op dit moment wordt KREKON actief betrokken om een oplossing te bedenken voor de geconstateerde schade.

Gegevens Schadeonderzoek Parkeergarage de Witte dame

Stuur ons een bericht

Meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Mauris eros dolor pellentesque sed luctus dapibus lobortis orci. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Mauris eros dolor pellentesque sed luctus dapibus lobortis orci.

Wat houdt ons bezig

Laatste nieuws

Kerstvakantie

Geachte klanten, Wij informeren u dat KREKON gesloten zal zijn van 22 december tot en met 2 januari vanwege de kerstvakantie. Wij kijken ernaar uit om u vanaf 3 januari weer van dienst te zijn. KREKON staat dan graag

Bouwvak vakantie 2023

Van 31 juli tot 21 augustus 2023 gaat KREKON genieten van een welverdiende bouwvak vakantie. Het hele team neemt even de tijd om op te laden, bij te komen en te ontspannen. Tijdens deze periode zal KREKON niet actief

Afwezig

Wij zijn in verband met hemelvaart gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei. Wij wensen jullie ook fijne dagen en staat op maandag 30 mei weer graag voor u klaar. Met vriendelijke groet, Team KREKON Raadgevende Ingenieurs.