Villa JoJo

Plaats: Waalwijk
Opdrachtgever: Particulier
Architect: M3H
Aannemer: Nieuwenhuizen-Daandels
Ingebruikname: 2005

Omschrijving:  Wat dit project zo bijzonder maakt is het ‚wysiwyg-principe’. Dit ‚No-nonsense’ gebouw heeft een duidelijke structuur. 4 schijven, welke ieder kleiner zijn dan 1300mm, in combinatie met 4 pendelstaven. De parkeerkelder en souterrain zijn volgens gelijk principe ontworpen.

Door de constructie 3D in te voeren en te beschouwen is het mogelijk gebleken een constructie te realiseren welke eenvoudig geoptimaliseerd kon worden. Wapening, beton en zelfs de verschillende sparingen zijn zo gekozen zodat er een optimale constructie over bleef.

Door op deze manier het ontwerp en constructie samen op te werken, ontstaat er een grote mate van architectonische vrijheid, die niet resulteert tot een veelvoud van de oorspronkelijke bouwkosten.